طراحی و ساخت استخر های شنا امروزه تابعی از استاندارد های موجود در مهندسی ساختمان می باشد.


بر پای بست، استعمال استخرهای خانگی در اشکال هندسی گوناگون طراحی می شوند و بیشتر از رعایت استانداردهای سازه،رضایت کارفرما باتوجه به فضای اندک ساختمان از دید معماری موردنظراست.


در ساخت استخرهای عمومی و چیره دست نیز با پروا به امکانات در نظر گرفته شده مطابق اهداف کارفرما،توجه به استانداردهای موجود اامی میباشد.


بر این بنیاد برپایی استخرها در زمین های لغزنده یا رونده یا در حاشیه دامداری ها یا پالایش خانه های فاضلاب مغایر همین اصول است.


بطور کلی در طراحی سازه انبار- انباشتگاه استخرها از بتن های مسلح با آرماتور بندی صحیح می باشد که در آنها نحوه توجه طراح و سازنده به اجرای آب بندها و درزهای انبساط ، نحوه کار گذاری لوله ها و مجاری تا سیساتی و نوع لوله ها و اتصالات داخل بتن ، از اهمیت بسزایی برخوردار است.


یکی از مهمترین دلایل اهمیت رعایت اصول ذکر شده ، این است که در صورت هستی گمان کردن نشتی به علت عدم رعایت اصول علاوه بر تفریق مداوم آب استخر احتمال نشت مخزن استخر و یا گزند دیدگی فونداسیون ساختمانهای جنبی استخر هستی دارد.


تعریف استخر

محل نگهداری حجم معینی از آب کاملاً پاکیزه و بهداشتی بمنظور شنا و دیگر ورزش های آبی را استخر می نامند و تفاوت بنیادین استخر های شنا با دیگر شناگاهای و امان آبی در نزدیک و اندازها از سویی و کیفیت آب مصرفی آن از جانب سایر است .

اصول طراحی استخر و جکوزی

انواع استخر شنا

بطور کلی استخر ها را در دو گونه روباز و سرپوشیده طبقه بندی نمود و وانگهی نوع کاربری آنها نیز دسته بندی دیگری را موجب می شود همانند استخرهای شنای قهرمانی ، استخر های تفریحی ، بهداشتی و درمانی که معمولاً همراه با قسمتهای دیگری همچون سونا و یا واحد های بدنسازی است .


اما صرف نظر از هر گونه بایستی دارای ابعاد واندازه هایی باشد که در زمره استخر های استاندارد قرار گیرد.

نحوه ساخت استخر با بلوک سیمان احد از راحت ترین طریق های ساخت استخر می باشد. این طریق ساخت استخر اقتصادی ترین حالت ممکن برای ساخت استخرویلایی و با حجم آب ناچیز می باشد.


در این روش می توان پس از زیرسازی و بتن ریزی کف ( حدودا ۱۵ سانتی متر) و مسلح نمودن با آرماتور دیواره های بلوکی روی کف ساخته می شوند.


بدین صورت که بعد از تراز نمود سطح کف استخر و شیب بندی آن می نا نسبت به چیدن بلوک ها اقدام نمود. توجه نمایید که برای پرکردن بلوک ها از ملات روان تری کاربرد نمایید لغایت کلیه سوراخ های بلوک گرفته شود. استفاده از سنگ بدون جذب رطوبت نیز برای پرکردن بلوک پیشنهاد می گردد.

آکام استخر

با توجه به عدم به کارگیری آرماتور در دیواره های استخر باید پروا نمایش داد که کلیه چفت و اریکه های بلوک کاملا با دقت چیده شوند.


پس از مرحله بلوک چینی می توان با به کارگیری رزین عایق بندی استخر که با ملات سیمانی مخلوط می شود عملیات سیمانکاری را اتمام داد.


استفاده از رزین آب بندی استخر علاوه بر ثبات بی اندازه سیمان و چسبندگی بهتر با بلوک می تواند در یک مرحله عملیات آب بندی استخر را نیز اتمام دهد. شیوه آب بندی استخر بدست مواد عایق بندی در تمامی مراحل بعد از بلوک چینی توصیه می گردد.


در شیوه دیگر آب ندی استخر می طاقت پس از اجرای بلوک ها سیمانی با زخامت ۵ سانتی متر برروی بلوگ ها اجرا نمود و سپس از مواد آب بندی ترکیبی جدید که با به کارگیری رزین و الیافی با به کارگیری قلمو به زخامت ۵ میلیمتر تمام حفره های سیمان را ساف نمود و سطح استخر را سیقل عدل که این پیشه علاوه بر آب بندی استخر باعث هموار شدن سطح استخر می گردد.


مشخصات

آخرین جستجو ها